Terugblik 2019, vooruitblik 2020

Terugblik 2019

Begin maart. De kou valt mee, maar de dagen zijn nog nat en guur. Tijd om even te mijmeren over vorig jaar, en alvast uit te zien naar komend jaar.

In de zomer van 2019 heeft de stichting, net als vorig jaar, weer vijf kinderen op kamp mee kunnen nemen. Deze kids konden tijdens een heerlijk ketelbinkie kamp al hun zorgen vergeten. De thuissituatie schoof even naar de achtergrond; het enige waar ze mee bezig waren was zeilen, spellen doen en vriendjes en vriendinnetjes maken. En wat hebben ze genoten! Mexicaanse spellen, elfstedentochtspellen, McDonalds op kamp, kampvuur, avondtocht met de valken, zeilen met zonsondergang, van alles is voorbij gekomen. Hoe fijn dat deze kinderen een weekje in Gaastmeer hun zorgen konden vergeten.

September 2019 hadden we samen met de donateurs een familiedag. Omdat we met een relatief kleine groep waren, konden we met de praam een dagtocht doen naar Oudega. We waren bang voor slecht weer, maar op 1 klein buitje na was het super weer. Na een fijne lunch in Oudega met erwtensoep, broodjes knak en een ijsje toe, zijn we weer terug gevaren. Het was een geslaagde gezellige dag, goed om de familie banden aan te halen!

Eind oktober 2019 is de praam afgetuigd. Dit keer was er geen kraan om de mast eraf te hijsen, maar met een beetje man- (en vrouw-) kracht lukt het ook! De meeste dingen, zoals de mast en de giek, zijn opgeborgen. Andere onderdelen zijn meegenomen voor onderhoud of vervanging. Zo worden deze winter onder andere de vallen helemaal vernieuwd.

Vooruitblik 2020

Zoals gezegd, in de winter en het voorjaar zal er nog het een en ander aan onderhoud gedaan worden aan de praam. Daarnaast zijn we ons alweer aan het voorbereiden op de zomer van 2020. We hopen ook dit jaar weer een groep kinderen mee te nemen op zeilkamp. Kinderen die in een financieel of sociaal moeilijke thuissituatie zitten. Kinderen van ouders die (pas) gescheiden zijn, kinderen waarvan een gezinslid ernstig ziek is (geweest) of is overleden, kinderen wiens ouders het niet breed hebben, ga zo maar door. Graag willen we u en jou vragen: kijk eens om je heen in je eigen omgeving. Zijn er kinderen die er veel baat bij zouden hebben om een weekje uit te waaien in Gaastmeer? Om het verdriet en de zorgen even naar de achtergrond te verschuiven, en/of misschien ook om de ouders een weekje wat rust te geven thuis? We horen het graag van je! Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@voorgrvdoorgrv.nl . Naast de zeilkampen hebben we ook nog de mogelijkheid om een groep mensen een dagje mee te nemen op de praam. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een heel gezin, een groep kinderen, een groep volwassenen, die zelf niet de mogelijkheid heeft om een dagje op stap te gaan. Heb jij hier ideeën over? Laat het ons dan ook weten via een mailtje naar info@voorgrvdoorgrv.nl . Alvast hartelijk dank!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s