De GRV en de ZKG

De GRV (Gereformeerde Reis Vereniging) is in 1954 opgericht, met als doel christelijke jongerenreizen aan te bieden. Dit hebben zij tot het jaar 2000 gedaan, waarna de vereniging werd opgeheven en de reizen werden overgenomen door Amicitia. Na verloop van tijd bleven van alle GRV reizen alleen de zeilkampen over. Deze zeilkampen werden georganiseerd en geleid door jong volwassen vrijwilligers: schippers, kooksters en ketelbinkieleiders. In 2018 zijn deze vrijwilligers een eigen stichting gestart, namelijk stichting Zeilkampen Gaastmeer (ZKG). De stichting organiseert zeilkampen vanuit Gaastmeer, een prachtig dorpje te midden van de Friese meren. De ZKG kent verschillende kampen, namelijk:

  • Ketelbinkiekampen: dit zijn kampen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De kinderen varen rond in Optimisten, en worden daarbij begeleid door de leiding die meevaart in motorbootjes en een praam/vlot.
  • Jeugdkampen: dit zijn kampen voor kinderen van 13 tot 15 jaar. De kinderen varen in een Valk, samen met drie andere kinderen en een schipper.
  • 16+ kampen: dit zijn kampen voor jongeren van 16 tot 22 jaar. De jongeren varen in een Valk, samen met twee anderen jongeren en een schipper.

Op deze kampen kunnen kinderen een week lang genieten van zon, wind, water en heel veel leuke activiteiten en gezelligheid. We noemen het niet voor niets ‘de vakantie van je leven’! Graag zouden we deze vakantie ook mogelijk maken voor kinderen die wegens financiële of sociale omstandigheden niet op kamp (of vakantie anderszins) kunnen gaan. Ook willen we graag de kampen verder ontwikkelen en ook buiten de zomerperiode activiteiten organiseren. Daarom is in 2017 de stichting ‘voor GRV door GRV’ opgericht.