Voorbereidingen seizoen 2019

Gaat het bij u ook al kriebelen? De dagen worden langer, het zonnetje schijnt sterker, de natuur komt vol in bloei… Het duurt niet lang meer of de zomer komt eraan! En met de zomer start natuurlijk ook het zeil seizoen. Hoog tijd om u en jou weer op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen binnen de stichting.

Onderhoud praam
In mei is weer het een en ander aan onderhoud gedaan aan de praam. Een aantal ZKG’ers is afgereisd naar Friesland om te klussen. De praam is naar Gaastmeer gebracht, uit het water getakeld en schoon gespoten. Er is herstel gedaan aan de zijkanten en er wordt gewerkt aan een nieuwe buitenboordmotor.

De Friese Elfstedentocht… per valk!
Met hemelvaartsweekend hebben 4 mannen (Koos, Wâlter, Jasper en Cees) samen binnen 41 uur de elfstedentocht gevaren. In een valk. Zonder motor. Maar met twee bomen, een jaaguitrusting en twee roeiriemen. En een grootzeil en fok uiteraard. Deze uiterste inspanning, waarbij ze per persoon misschien 1,5 uur hebben geslapen en héél veel kilometer hebben gelopen, deden ze niet alleen om hun grenzen te verleggen; ze deden dit ook om aandacht te vragen voor de stichting! Nieuwsgierig? Kijk de filmpjes terug op de facebook of instagram van Zeilkampen Gaastmeer!

Nog een paar plekken over!
Zoals jullie weten heeft de stichting als doel om kinderen met een moeilijke thuissituatie een vakantie te geven. Heerlijk een week lang alle zorgen vergeten tijdens een zeilkamp vol zon, water, wind en gezelligheid. En we hebben nog plek om een paar kinderen mee te nemen!
Dus… helpt u mee, help jij mee?
Kijk rond in de wijk, de kerk, op school. Wie zit er thuis in een moeilijke situatie? Zijn er financiële of emotionele/sociale moeilijkheden? Is er bijvoorbeeld een familielid ziek, of liggen ouders in scheiding? Stuur zelf een berichtje naar info@voorgrvdoorgrv.nl, of geef onze contactgegevens aan de ouders of verzorgers.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s