Praam gereed gemaakt voor het komende seizoen

Op 31 maart vertrok een groepje van 7 man naar Friesland om de praam weer vaar-klaar te maken. De praam lag nog op de winterplek in Sandfirden. Daar is met behulp van een tractor en mankracht de zware mast weer op de boot bevestigd. De zwaarden (tevens met de tractor getakeld) en het grondblok, die deze winter een opknapbeurt hebben gekregen (zie vorige blog), zijn ook weer geplaatst. De houten vlonders zijn op de vloer gelegd. Vervolgens is de praam naar de boerderij van Siem Cnossen gevaren, terwijl ondertussen al varend de laatste hand aan de tuigage en het houtwerk werd gelegd. De houten bovenrand van de kuip is vernieuwd; deze moet nog geverfd worden. Ook zijn er nieuwe hoezen voor de zwaarden gemaakt, met het logo van de praam erop. De praam is weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen, en er is op het trainingsweekend al mee gevaren (laatste foto)!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s