Afsluiting zeilseizoen – winterklaar maken van de praam

Er is weer veel gebeurd na de laatste blog. De zomer is voorbij. We hebben afgelopen zomer al 1 deelnemer mee kunnen laten gaan op een zeilkamp. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad!

Sinds we de praam in het bezit hebben, zijn er  al 11 uitjes gevaren. Dit was leuk en leerzaam voor de schippers. Hierdoor kunnen we ook weer een mooi stukje aflossen.

Tijdens de DZR (Delftse Zeil Race, een jaarlijkse zeilwedstrijd op het IJsselmeer) waren we ook van de partij. Als stichting hebben we ons verhaal mogen vertellen en iedereen uitgenodigd om familielid te worden. We mochten veel positieve reacties ontvangen, waarvoor dank!

Afgelopen zaterdag (28 oktober) zijn we begonnen met het winterklaar maken van de praam. We hebben de zeilen eraf gehaald en de praam is uit het water geweest. Dit hebben we gedaan om even de romp schoon te spuiten en te controleren of het onderwaterschip nog onderhoud nodig heeft. We konden hierdoor ook gelijk nieuwe steunen voor de bovenste houten rand lassen. ‘s Middags kon de praam het water weer in. Komende weken gaan we de praam verder aftuigen en onderhoud plegen waar nodig. Genoeg werk om de wintermaanden mee door te komen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s